Wordpress, ilk defa 2003 yılında ortaya çıkmıştır. İlk çıktığında basit bir blog platformu olmasına karşın yıllar geçtikçe yeni özelliklerinin de eklenmesi sonucunda dünyanın en önemli ve en büyük içeirk yönetim sistemi haline gelmiştir. Öyle ki daha önce hiçbir internet sitesi tasarlamamış olan ya da programlama dillerini bilmeyenler Wordpres'in basit ara yüzü sayesinde internet sitelerini oluşturabilmektedirler. Wordpress MysQl veri tabanını kullanır. Aynı zamanda PHP ile yazılmış içerik yönetim sistemi dir yani CMS'dir. Günümüzde karşılaşılan internet sitelerinin önemli bir kısmı da Wordpress ile oluşturulmuştur.
Wordpress Ne İşe Yarıyor?
Worpress kullanım açısından oldukça pratik olan bir içerik yönetim sistemidir. Bu sistemi diğer benzer sistemlerden ayıran en önemli özelliği ise özelleştirme seçeneklerinin sınırsız olmasıdır. Web site kurucuları diledikleri eklenti, tema ve farklı renk eklemeleri sayesinde sitelerine özgün bir hava yaratabileceklerdir. Wordpress ile hazırlanması mümkün birçok site vardır. Bunlar arasında bloglar, wordpress e ticaret eklentisi kullanılarak oluşturulmuş olan çevrimiçi satış yani alışveriş siteleri, hem şirketler hem kuruluşlar hem de işletmeler için özel dizayn edilerek hazırlanmış olan internet sayfaları, çalışmaları sunmak adına oluşturulmuş internet siteleri, binlerce kullanıcıların birbirleri ile iletişim kurmasını sağlayan forumlar, özel etkinlikleri duyurmak ve de biletlerinin satışını gerçekleştirmek için kurulacak internet siteleri vardır. Elbette ki bunların çeşitlendirilmesi de mümkündür.
Worpress ile hazırlanması mümkün olan bir diğer web sayfası ise çevrim içi eğitim videoları veya ders materyallerinin sunulduğu internet siteleri olmuştur. Bahsedilen platformlar en bilinen eklentilerdir. Ayrıca en bilinen de temalardır. Özelleştirmeler çeşitlendirilerek farklı ihtiyaçlara hitap eden çeşitli internet sayfalarının oluşturulması da mümkündür. Wordpress eklentileri nasıl kurulur ya da nasıl yapılır gibi gerekli tüm bilgiler de son zamanlarda internet üzerinde yaygınlık göstermeye başlamıştır. Bu sayede kullanıcılar yapmak istedikleri işlemlerin tamamını basit adımlarla ve kolay bilgi akışına dahil olarak kısa süre içerisinde gerçekleştirme imkanı elde ederler. Worpress hakkında bilgi edinmek için soru cevap sitelerini de kullanmak mümkündür. Çünkü bu tür alanlardaki bilgi ağır diğer web sayfalarına göre çok daha geniştir.